e-Founder Yolculuğu Nedir?
Boğaziçi Üniversitesi’nin iki öğrenci kulübü Yöneylem Araştırma Kulübü (BÜYAK) ve Bilişim Kulübü (COMPEC) e-Founder Dijital Girişimcilik Zirvesi ve Yarışması’nı düzenliyor. İnternet ile iç içe yaşayan bir nesli girişimci yapmak için tasarlanmış e-Founder yolculuğu pek çok parçadan oluşuyor.
e-Founder Zirvesi – 21 Ekim 2018
İş Bankası Workup ana sponsorluğunda düzenlenen ilk ve tek dijital girişimcilik zirvesi olan e-Founder, “Sosyal Etki Paneli”, “Teknoloji Paneli”, “Girişimcilik Programı Paneli” ve ilham verici konuşmaların yanı sıra case çalışmalarının, workshopların ve networking alanlarının da bulunduğu harika bir gündü.
Yolculuğun Devamı Meetup’lar
e-Founder yolculuğu zirve sonrası fikri olanları yarışmaya hazırlamak için planlanmış 4 Meetup ile devam etti. Fikir-İçgörü Yakalama temalı 1. meetupİmece ile birlikte Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te gerçekleştirildi. Bu meetup gelişen dünyada ortaya çıkan problemlere fikir üretme ve bu fikirleri çözüm haline getirme üzerineydi. Takım temalı 2. meetup’ta katılımcılar bir girişimde bulunması gereken başlıca karakterleri fark ederek takım kurmayı, takım ruhunu yönetmeyi ve birlikte organize olmayı öğrendiler. Meetup’ta StartupHR ekibi girişimcilik aşamasında iyi bir takım kurarak veya iyi bir takıma dahil olarak girişimciliğe adım atmayı anlattı. Prototipleme temalı 3. meetup’taBoğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs’te Mehmet Oğuz Arıkan’ın katılımıyla hiç kod yazmadan ürünün hakkında kolayca geri bildirimler alabilmeyi sağlayan hatta uygulamalı test edilebilecek kullanışlı ürünler tasarlama üzerine çalışma yapıldı. Üstelik katılım tamamen ücretsizdi. Pazarlama / Satış temalı 4. meetupBir girişim pazara nasıl çıkabilir? Daha hızlı ve etkili nasıl büyüyebilir? gibi soruların cevapları ve dahası için Nailtronics ekibinden Barış Güliçli’nin katkılarıyla gerçekleşti.
Bundan sonra ne var? Yarışma!
21 Ekim günü e-Founder zirvesinin sona ermesiyle birlikte dijital girişimcilik yarışmasının başvuruları açıldı. Yarışmaya başvuran ve ilk 8 proje içine girmeye hak kazanan takımlar 16 Mart’taki finale kadar “Yatırımcıya sunum yapma”, “Pazar araştırması yapma” gibi eğitimlerin verileceği “Bootcamp”e katılma hakkı kazanacak ve 6 hafta boyunca tecrübeli mentörlerin birebir desteğini alacak.
Yarışma Finali’nde Ne Var?
16 Mart’ta Boğaziçi Üniversitesi’nde girişimcilik ekosisteminde deneyimli kişilerin jüri üyesi olarak bulunduğu e-Founder yarışma finalinde 8 finalist yarışacak. Yarışmanın kazananı Workup’a katılmaya hak kazanırken diğer ekipler Kolektif House gezgin üyeliği, Paraşüt Program Desteği gibi ödüller elde edebilecek.
Başarıya Koşan e-Founder Finalistleri
Scoutium
2017 yılında e-Founder yarışmasında 2. olmayı başaran Scoutium İTÜ Çekirdek’e girmeye hak kazandı. Futbolcuların keşfedilmesini sağlayan bir girişim olarak hizmet veren Scoutium, 1 milyon dolar yatırım aldı. Efe Aydın, Emre Ün ve Safa Yerliyurt tarafından “Karanlıkta kalmış futbolcuları keşfetmek” vizyonu ile kurulan Scoutium, şu an 25 futbol kulübü ile çalışıyor.
Meta Lol
e-Founder’17 1.si Meta-LoL, League of Legends (LoL) oyuncularının, oyunun modasını (meta) takip edebilecekleri bir içerik platformudur. Meta-LoL içerisinde kullanıcılar için özel olarak üretilmiş rehber, istatistik, test ve bilgilendirici içerikler bulunuyor. League of Legends oyuncularının hem eğlence hem de bilgilenme ihtiyacını karşılıyor.
Glocalzone
Ülkenizde bulamadığınız ürünleri, gezginler aracılığı ile yurt dışından getirtmenizi sağlayan online bir pazar yeridir. Glocalzone, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyeleri Taylan Özgür Demirkaya ve Serdar Savaşan‘tan 1 milyon TL değerleme ile tohum yatırım aldı.
Başvuruların Kapanmasına Çok Az Kaldı!
e-Founder olmak için Sıra Sende. Acele et, e-Founder yarışma başvuruları 13 Ocak’ta kapanıyor. Sen de bu fırsatı kaçırmak istemiyorsan efounder.org üzerinden projenle başvurabilirsin.
Bir Cevap Yazın