Başarılı girişimciler sadece ekonomik ihtiyaçları karşılamakla kalmayıp müşterilerini de memnun ederler. Aynı zamanda çalışanlarının tam potansiyellerini elde etmelerine yardımcı olabilirler. Sen de bu şekilde bir fark yaratmayı hayal ediyorsan harika bir girişimci olabilirsin.

Girişimciliğin senin için uygun olup olmadığını bilmek ve büyük bir girişimcinin niteliklerini öğrenmek için aşağıdakilere bir göz at…

1) Tutkulu Olmak
Başarılı girişimciliğin en önemli unsurlarından biri, yaptığı işi sevmektir. Bu sadece iş yapmak için bir aşk değil, aynı zamanda belirli bir alan için bir tutku anlamına gelir. Sadece işini sevmen, günlük görevlerini yerine getirmeyi kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda bu eylemlerin hiç de görev almıyor gibi görünmesini sağlayabilir.

Boş zamanlarını, becerilerini geliştirerek veya daha fazla müşteri çekmenin yollarını düşünerek geçirebilirsin. Yaptıklarını sevenler de yapıcı bir şekilde başarısızlıkla başa çıkmaya daha yatkındırlar, cesaret kırmaktan ziyade daha iyi nasıl yapılacağını öğrenirler.

2) Harekete Geçmek
Etkili girişimciler zamanlarının her anını verimli eylemlerde bulunarak geçirirler. Sürekli olarak işlerini geliştirmek için fırsatlar ararlar ve bulduklarında kararlı bir şekilde hareket ederler.

Sürekli eylem, düşünmeden karar vermek anlamına gelmez. Sonuçta dikkatli düşünmek işinde gerekli bir eylemdir. Her zaman verimli kalmak hedefine katkıda bulunur.

3) Sürekli Olarak Hedefler Belirlemek
Başarılı girişimciler düzenli olarak iş hedeflerini tanımlar ve bunları başarmak için detaylı planlar hazırlarlar. Bu, onların eylemlerini şirket için tutarlı ve olumlu bir sonuca doğru odaklanmalarını sağlar.

Planlama için bir tutku, her zaman bir sonraki adımda ne yapacağına dair net bir fikre sahip olacağın ve bireysel stratejilerine nasıl uyduğuna bağlı olarak bireysel kararları daha iyi değerlendire bileceğin anlamına gelir.

4) Esnek Olmak
Plan yapmak kadar önemlidir. Uzun vadeli bir vizyona veya stratejiye tamamıyla bağlı olmamak gerekir. Esneklik bu noktada çok önemlidir. Er ya da geç, beklemediğin bir şey olacak ve tereddüt etmeden ona cevap vermek zorunda kalacaksın.

Başarılı bir girişimci, uygulamalarını, yeni bir gelişmeyle başa çıkmak için gerekli değişiklikleri hızlı bir şekilde yerine getirirken, uygun hale getirme konusunu da ayarlayabilir.

5) Doğru Ve Dürüst Olmak
Dürüstlük sadece ahlaki bir erdem değildir; iş dünyasında da önemli bir gerekliliktir. Çalışanlar, tedarikçiler, müşteriler ve düzenleyicilerin hepsi sana güvenebileceklerini bilmelidir. Kendini yanlış tanıttığını öğrenirlerse seninle iş birliği yapmayı reddeder, işini mahvederler.

Dürüstlük ve dürüstlük için bir itibara sahip olman gerekir ve bu itibarı dürüst olmaktan başka bir şekilde güvenceye almak için farklı güvenilir bir yol yoktur.

6) Duygusal Zeka
İş dünyasında duygusal zeka vazgeçilmezdir. Kendi duyguların, karar verme biçimine kolayca ulaşabilir, bu da yanlış bir seçimi olumlu görmene veya doğru olanı görmene neden olur.

Çalışanlarının duygularına duyarlı olmak, kararlarının bunları nasıl etkilediğini anlamak ve onları mutlu ve sağlıklı tutmak için çaba sarf etmek de önemlidir. Bu adımları izleyerek, bir girişimci olarak başarın neredeyse güvence altına alınmıştır.


Kaynak: Girişimci Gazetesi

Bir Cevap Yazın